Mad og måltider med holdning
Mad og måltider er vigtige. Mad nærer os mennesker, og giver energi og glæde. Mad er også en proces, som handler om, hvor maden kommer fra, hvordan vi er sammen om at lave mad, og hvordan vi spiser sammen.
På Lejre Højskole har vi følgende holdninger til mad:
- Vi bruger som udgangspunkt helst økologiske eller biodynamiske fødevarer.
- Vi bruger helst lokale fødevarer. Enten fra vores egen køkkenhave eller fra lokale fødevareproducenter.
- Vi spiser årstidens grøntsager og frugt.
- Vi arbejder bevidst med at nedbringe madspild.
- Alle måltider har et vegetarisk tilbud.
- Vi spiser ikke kød hver dag.
- Særlige behov tilgodeses ved fremvisning af lægeattest.
På Lejre Højskole har vi følgende holdninger til måltider
- Vi respekterer det arbejde, der ligger i at fremstille et sundt og nærende måltid til andre. Derfor præsenteres maden, før vi begynder at spise. Og vi gør os umage for at komme til tiden.
- Ved måltider er vi nærværende sammen.
- Måltider spises som udgangspunkt altid i fællesskabet, med mindre et hold er på tur.
- Alle elever tilbydes mulighed for undervisning i mad og sundhed i valgfaget madkunst.
- I weekender deltager alle på skift i at lave mad og rydde op i køkkenet sammen med vagtlæreren.