Hvordan vi omgås

Mødepligt
Elever har mødepligt til alle aktiviteter, som indgår i ugeskemaet. Staten betaler et stort tilskud til at drive en højskole. Derfor er der mødepligt.

Ro
Vi bor mange mennesker sammen, og der er brug for at vi tager hensyn, når andre har brug for at trække sig fra fællesskabet og søger ro.

Der skal være ro i elevhusene kl. 22 på aftener før en hverdag. Fredag og lørdag skal der være ro i elevhusene kl. 24.

Frivillighed og hjælpsomhed
Vi værdsætter fællesskabet og at vi gør noget sammen, og gør noget for andre. Alle bidrager til frivillige aktiviteter enten for resten af højskolen eller for andre udefra, fx gæster til en fest. Vi mener, at man bliver glad af at gøre noget for andre, og at et fællesskab vokser og trives ved, at vi hver især giver en hånd med.

Personlige grænser
Mennesker har forskellige personlige grænser og opfattelser af, hvornår noget er grænseoverskridende. Vi kan ikke sætte regler og rammer for alting. Derfor taler vi om aktuelle spørgsmål om personlige grænser på husmøder og på fællesmøder.

Hvordan vi omgås fortsat

Mobiler og skærm
Højskole handler om fællesskab og om at være sammen. Derfor opfordrer vi til, at man bruger sin mobil og er på skærm så lidt som muligt.

Alkohol og fester
Lejre Højskole har et ønske om at inspirere mennesker til at være sammen uden alkohol eller med behersket indtagelse af alkohol.

Hvert højskolehold taler om og beslutter en alkoholpolitik på introduktionsugen. Idéen er, at du som elev har indflydelse på rammerne, og at det også skal være muligt at deltage i fællesskabet, uden at indtage alkohol.

Tobak og E-cigaretter
Det er tilladt at ryge tobak og E-cigaretter uden for, når det ikke generer andre. Rygere skal selv fjerne affald fx samle cigaretskodder og smide dem ud.

Euforiserende stoffer
Det er ikke tilladt at indtage euforiserende stoffer eller ryge hash eller på anden vis doope sig selv under et højskoleforløb. Brud på denne aftale fører til bortvisning.

Foto/SoMe
Det er god stil at spørge andre om tilladelse til at tage et foto og om tilladelse til at lægge foto eller tekster op på sociale medier.

Højskole ophold – Lange ophold

Selvforsyning og bæredygtigt jordbrug

Lejre Højskole tilbyder Selvforsyning og bæredygtigt jordbrug

Læs mere her…

Natur- og Friluftsliv

Lejre Højskole tilbyder Natur- og Friluftsliv

Læs mere her…

Keramik

Lejre Højskole tilbyder Keramik

Læs mere her…

Kystfriluftsliv

Lejre Højskole tilbyder Kystfriluftsliv

Læs mere her…

Re-design og bæredygtigt håndarbejde

Lejre Højskole tilbyder Re-design og bæredygtigt håndarbejde

Læs mere her…

Bådebygger og Maritimt håndværk

Lejre Højskole tilbyder Bådebygger og Maritimt håndværk

Læs mere her…