Her bor vi

Lejre højskole bor på en stor gård – Grangaarden – i udkanten af landsbyen Kirke Såby i Lejre Kommune. Her kan man mærke, at mange mennesker har haft deres daglige arbejde med at passe dyr og passe jorden. De sidste 40 år er der produceret og solgt smukke landkøkkener fra firmaet Dansk Køkkenhåndværk.

Højskolen ligger midt i en skov, hvor man kan gå tur på poetiske stier. Her er vi i tæt kontakt med naturen og de vilde dyr året rundt, og følger det danske vejrs mange skift. Der er også mulighed for at gå eller cykle i store skove, tage til vandet og bade, eller besøge særlige naturområder tæt på.

Højskolen bruger det gamle stuehus til fælleshus og administration. I de gamle stalde bliver der indrettet undervisningslokaler og faglokaler, og lejlighed til en højskolelærer med familie.

Vi bygger helt nye elevhuse, med plads til 10 elever i hvert hus. Elever bor på dobbelt- eller enkeltværelse. Alle værelser har eget toilet og bad. I elevhusene er der et fælles rum med tekøkken, hvor man kan hænge ud sammen. Elevhusene får den smukkeste udsigt ud over en sø med masser af dyreliv året rundt og udsigt til aftensol.

På marken tæt på bygger vi en undervisningsfacilitet til linjen Selvforsyning og bæredygtigt jordbrug, som ligger i højskolens køkkenhave og frugthave. Her bliver der et drivhus, hvor man kan hænge ud året rundt, Og der vil blive mulighed for at lave mad på bål eller overnatte i shelter.

Lejre Højskole tilbyder lange ophold og korte kurser

Lange ophold

Lejre Højskole tilbyder Lange Højskole ophold

Læs mere her…

Korte kurser

Lejre Højskole tilbyder Korte kurser

Læs mere her…
TILMELDING LANGE OPHOLD
TILMELDING KORTE KURSER