Forside Værdigrundlag Linjer & Fag Ledelse Stedet

Lejre Højskole

Natur  Kultur  FællesskabAdresse

Lejre Højskole

Bjergskovvej 2

4060 Kirke Såby

CVR. Nr: 41714859

Kom i kontakt

M: 5140 1525

E: Kontakt@lejrehojskole.dk
Sociale medier

Følg hos på facebook

KystFriluftsLiv

På linjen KystFriluftsliv kommer du til at sejle og være med til at bygge nye træbåde. Du lærer at navigere, at færdes sikkert på vandet. Du lærer at fiske og bliver tryg og erfaren med lejrlivet ved kysten.


Sejlads med åbne traditionsbåde er en helt fantastisk form for friluftsliv. Vi kommer tæt på vejret og naturen, tæt os selv og på hinanden. Der er ingen afstand til det, vi sejler igennem: Rør vandet, duft strandengen, gå i land på en af de mange øde holme og oplev Danmarks fineste, kystnære natur.


Linjen passer til dig, der kan lide at være ude, og gerne vil lære at bruge din krop til maritime håndværk. Du behøver ikke at kunne sejle eller kunne et håndværk. Du skal bare have lyst til at sejle, til at bygge både og til livet ved kysten.

Sejlads

Dygtige sejlere fører dig sikkert ind i sejladsens verden. Du lærer at håndtere en jolle for sejl og du bliver dygtig til at ro.

Du får teoretisk og praktisk undervisning i meteorologi, navigation og søsikkerhed.

Vi skal på ekskursioner og besøge kystfiskere, bådebyggere, tangmænd og ”vikinger”.

Du kommer til at opleve hvordan fællesskabet vokser i en lille båd.

Maritime håndværk

Du lærer at vedligeholde en båd og er med til at bygge nye både i træ. Du lærer håndværket fra grunden. Du lærer at slibe dit værktøj. Du lærer at skære præcist med en sav.

Vi syr sejl, smeder vores egne beslag og slår tov i naturfibre til bådene. Vi skal i skoven for at fælde træer til master. Du lærer at imprægnere træet klogt og giftfrit med linoliemaling, som vi selv laver.

Friluftsliv på vandet

Udelivet ved kysten er fantastisk. Vi skal overnatte i små vige, med træerne hængende ud over den lille strand. Vi skal på dagsture med frisk vind og daglige roture, så dine hænder bliver stærke og sikre på sig selv.

Vi skal lære dig at fiske og kende på søkortet, hvor det godt at sætte garn. Vi skal lave lækker mad over bål af fangsten.

Vi skal have tid til at sejle og samtale, eller bare sejle og være til. Du skal lukke øjnene og vide, at de andre om bord fører dig sikkert i havn.